Aubergine-tomatsalat

Ingredienser

1 aubergine
3-4 fuldmodne tomater
1 rødløg
1 bakke rucola
ca. ½ dl. chili-appelsinolie
½ dl sherryeddike
2 spsk. olivenolie
1-2 tsk. sukker
1-2 spsk. citronsaft
2 tsk. hakket frisk timian eller basilikum
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Auberginen skæres i 1 cm. tykke skiver, som pensles på begge sider med chili-/appelsinolie og bredes ud på en bageplade. Undgå at lade auberginen suge for meget. Aubergineskiverne grilles i ovnen til de er gyldenbrune, vendes og grilles gyldne på den anden side, ca. 10 minutter. De skal virke møre.
Tomaterne skære i både, løges i tynde, aflange strimler. Marinaden røres sammen af olivenolie, sherryeddike, citronsaft, basilikum/timian, salt og friskkværnet peber. Smag til med sukker, den bør ikke virke for sur. Marinaden vendes med auberginer, tomater og løg, skal trække i mindst 30 minutter – gerne op til 6 timer ved stuetemperatur.
Salaten anrettes på rucola.