Caesar’s salad

4 pers.

Ingredienser

1 stor romainesalat
100 g bacon i skiver
3 skiver toastbrød
3 spsk. olie
2 fed hvidløg
2 æg
3-4 spsk. citronsaft
1 dl olivenolie
2-3 tsk. worcestershiresauce
salt, friskkværnet peber
2 sardelfileter
50 g frisk parmesan

Fremgangsmåde

Skyl de enkelte salatblade og lad dem dryppe godt af. Steg bacon sprødt. Skær brødet i terninger, hæld olie i baconpanden og steg til sprøde croutoner. Pil hvidløg og hak det fint, lad det stege med et øjeblik tilsidst. Prik æggene og læg dem i kogende vand i 1 minut IKKE LÆNGERE!!!. Vask dem under den kolde hane, slå dem ud og få det endnu indre over i en skål med en ske. Pisk æggemassen med citronsaft, olivenolie og worcestershiresauce. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Riv salatbladene i passende stykker. Bland dressingen i. Skyl sardellerne, tør dem og skær dem i bittesmå stykker. Drys sardeller, bacon og brødcroutoner ud over salaten. Høvl parmesan groft over det hele.