Sorte sobanudler med sesamfrø

2 pers.

Ingredienser

75 g sesamfrø
salt
250 g sobanudler
2 tsk. riseddike
5 tsk. soya
2 tsk. honning
2 tsk. sesamolie
5 forårsløg i tynde skiver

Fremgangsmåde

Rist sesamfrøene på en tør pande, til de er gyldenbrune og hæld dem op i en skål. Bring en stor grydefuld vand i kog, tilsæt salt. Hæld nudlerne i, kog 6 minutter – følg anvisningen på pakken. De skal være bløde, men ikke smattede.
Hæld vandet fra og hæld nudlerne i isvand, så de ikke bliver slatne. Si vandet fra igen.
Bland eddike, honning, soya og sesamfrø i serveringsskålen. Hæld nudler og forårsløg i og bland godt, så dressingen fordeles. Tilsæt sesamfrø og bland igen. Nudlerne skal trække i 30 minutter før servering.