Chef’s salad

4 pers.

Ingredienser

1 fed hvidløg
½ iceberg salat
5-6 almindelige salatblade, f. eks. frisee, rød salat eller spinatblade
5-6 radiser
100 g kogt eller stegt kylling, kalkun eller skinke
50 g cheddar ost
Pynt:
1-2 hårdkogte æg
10 champignon
1-2 tomater
½ dl groft hakket persille eller brøndkarse
Dressing:
1 spsk. citronsaft
1 spsk. vand
salt, friskkværnet peber
2 spsk. olie, f. eks. solsikkeolie
Tilbehør:
groft madbrød

Fremgangsmåde

Gnid salatskålen med et overskåret fed hvidløg. Skær iceberg i strimler og riv den almindelige salat i bidder. Læg alt i skålen. Skær radiser i skiver, kom dem i skålen og bland med salaten. Skær kylling, kalkun eller skinke i strimler. Skær osten i små firkanter og bland det hele i salaten.
Skær æg i både, champignon i skiver og tomat i både. Pynt med persille.
Rør alle ingredienserne sammen til dressingen. Hæld den over salaten eller server den ved siden af.