Braiseret fennikel

4 pers.

Ingredienser

2 fennikler
1 dl soltørrede tomater
1 fed hvidløg
2 skalotteløg
½ spsk. revet citronskal
1 spsk. citronsaft
½ spsk. revet appelsinskal
1 spsk. appelsinsaft
3 dl vand
½ spsk. flydende, koncentreret oksebouillon
1 dl oliven
2 dl blandede krydderurter, f. eks. persille, timian og salvie
lidt olivenolie
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Skær fenniklerne i grove både. Skær tomaterne i små stykker. Mas hvidløget fladt med den flade side af knive. Skær skalotteløg i skiver. Brun fenniklerne let på panden i lidt olivenolie. Tilsæt vand, bouillon, oliven, tomat, hvidløg, skalotteløg, citrusskaller og -saft, salt og friskkværnet peber. Lad det simre til fenniklerne er møre. Hak urterne og vend dem i lige inden servering. Smag til med salt, friskkværnet peber og lidt sukker.