Bønneragout

6 pers.

Ingredienser

2½ dl tørrede, hvide bønner (gerne butter beans)
100 g tørrede Karl Johan svampe
1 rødløg, fintsnittet
2 fed hvidløg i tynde skiver
½ dl god olivenolie
2 dl god hønsebouillon
4-5 små tomater i tern
2 stilke frisk rosmarin
1 laurbærblad
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Læg bønnerne i blød natten over. Optø svampene i 1 dl kogende vand i ca. 10 minutter. Svits løg og hvidløg i olie i en gryde der kan tåle at komme i ovnen. Kom bønnerne i og vend rundt. Tilsæt fond, svampe inkl. vand, tomater, krydderurter, salt og friskkværnet peber.
Bag retten i en forvarmet ovn ved 160 grader i ca. 1 time.
Bønnerne skal have opsuget næsten al væsken, men det skal helst stadig være bid i dem. Drys med hakket persille inden servering.