Romfromage

Ingredienser

  • 3 bl. husblas
  • 3 æg
  • 3 dl. piskefløde
  • ca. 45 gr. melis
  • ca, 1/2 dl. rom

Pynt:

  • 1/2 á 1 dl. piskefløde

Fremgangsmåde

  • Husblasen udblødes og smeltes
  • Æggeblommerne røres hvide med sukker
  • Æggehvider og fløde piskes hver for sig
  • Rommen hældes i de rørte æggeblommer, derefter tilsættes den slunkne husblas i en tynd strÃ¥le og tilsidst den stivpiskede fløde og de stivpiskede æggehvider
  • Der omrøres jævnligt med stor forsigtighed, indtil fromagen begynder at stivne
  • Da hældes den hurtigt i en glasskÃ¥l, flade portionsglas eller bægre
  • Fromagen kan pyntes med flødeskum, eller man kan hertil servere en lunken rød frugtsauce, men man mÃ¥ da helst anrette fromagen i en glasskÃ¥l

Serveringstips

Man kan med fordel tilsætte 1 dl. piskefløde mere og tage 1 æg mindre. Brug da 1 blad husblas mere end andgivet ovenfor.

Velbekomme.