Nytårsmenu – Opskriften til den perfekte menu

2017 nærmer sig med hastige skridt, og det er allerede nu på tide at begynde at overveje, hvad du skal servere til en nytårsaften. Der er to ingredienser, der er essentielle når du skal holde den bedste nytårsaften: maden og festen. Heldigvis er hverken den ene eller den anden ingrediens en man overser når man er vært. Men har du styr på, hvilken mad du skal servere for dine gæster? Har du før oplevet at folk spørger ?hvad lavede I så nytårsaften?? ? det har vi i hvert fald. Folk er altid interesserede i at vide hvad man fik at spise og om man havde en god fest. Her er nogle overvejelser du bør gøre dig i god tid inden nytårsaften.

 

Så hvad skal du servere?

Klassikerne svigter aldrig. Skal du have en god forret vil vi altid anbefale en bagt laks med grøntsagterriner. Den bagte laks er en dekorativ ret til dine gæster med ovnbagt laks, gode grøntsagterriner, fiskesauce og røde ris. Det er ingen nem sag at kokkerere, men når det lykkes er det en publikumsvinder overgået af få. Når du skal lave denne ret, så bør du starte i god tid da forberedelserne er mange og ingredienserne skal have tid til at virke så det hele går sammen i en højere enhed.

 

Hvad med hovedretten?

Her har du frihed til at lave hvad du tænker kunne være en stort hit hos dine gæster. Idéerne er mange og spænder fra den traditionelle fon du til det mere moderne andebryst. Andebrystet er en overkommelig opgave og er, hvis lavet korrekt, en sand vinder til enhver nytårsaften. Dermed er det dog ikke sagt at der ikke er noget at lave ? der er adskillige ingredienser, og samtidig bør du servere noget ved siden af såsom kartofler lavet til begivenheden. Dette bør du dog forberede på forhånd ellers kan det hurtigt blive uoverskueligt.

 

Når du er klar til desserten

Når forretten og hovedretten er spist er det tid til at smage de søde sager. Igen er mulighederne mange, når du skal vælge hvad du vil servere. Er du for eksempel til de mere friske desserter kan du vælge at servere en citrussalat med kardemomme-is. Skal det være mere specielt kan du overveje at lave islagkage med chokolade og nøddebunde eller ostelagkage. De mere unikke desserter tager som regel også mere tid, så overvej også her at starte på desserten i god tid.

 

Ofte er det ligeså billigt at få maden udefra

Nu sidder du nok og tænker at det da ender med at blive en dyr fornøjelse, især hvis du får mange gæster. Får du mange gæster samtidig med at du gerne vil servere noget specielt, så anbefaler vi kraftigt at du får maden leveret udefra. Mange restauranter, især de velrenommerede, er begyndt i de seneste år at lave maden til ud af huset. Dette er en rigtig god idé hvis du gerne vil slippe for stres og jag i de dage, der i forvejen er præget af julefrokoster og andre arrangementer , hvor maden er i højsædet. Undersøg mulighederne ved lokale restauranter, ofte er det lige så billigt at få maden udefra og du slipper endda for stressen om at stå med så stort et ansvar selv.