Microsoft laver endelig en god browser… med hjælp fra Google

Indholdsfortegnelse

Længe har brugere og udviklere skulle døje med Microsoft’s elendige forsøg på at lave en internet browser. Mange års kamp med Internet Explorer, som efterfølgende blev “erstattet” af Microsoft Edge som til trods for være meget bedre end forgængeren, stadig havde rigtig mange skavanker.

Nu er der lys forude…

Den 15. Januar, 2020 blev den helt nye Microsoft Edge lanceret med nyt logo og HELT nye kræfter under motorhjelmen. Det bliver meget familiært hos de fleste og med god grund.

The new Microsoft Edge logo
Det nye Microsoft Edge logo

Selvom den helt nye browser er udviklet af Microsoft, så er den bygget på Google’s Open-source Framework Chromium. Det betyder at selvom meget af karrossen er Microsoft, så er motoren fra Google og det er bestemt ikke nogen dum kombination.

Man har længe haft fornemmelsen at Microsoft behandlede deres browsere, Internet Explorer og Edge som et sideprojekt de ikke rigtig kunne finde ud af.

Det har resulteret i et produkt som ikke leverede en god oplevelse og gav udviklere mavesår når de forsøgte at få deres hjemmesider til se ordentlige ud.

Microsoft har dog i nyere tid brugt mange ressourcer på at gøre deres Edge browser til den bedste oplevelse for deres brugere, men til trods for det har de ikke formået at gøre den lige så hurtig og kompatible som Chrome.

Google’s Chrome har til gengæld længe været og ER stadig markedsleder, men nu lader det til at Microsoft med den nye Chromium baserede Edge browser har mulighed for at skubbe til giganten.
De har nemlig den kæmpe fordel at deres browser kommer standard med i Windows 10.

Her er de største features i den nye Edge browser

Microsoft har beholdt samme navn og design som tidligere. Interfacet er den samme minimalistiske stil og det fungerer stadig godt og er med til at give brugeren en god oplevelsen da hjemmesiden kommer i fokus og ikke så meget browseren.

Apps og extensions fra både Microsoft Store og Chrome webshop

Du kan hente apps og extension fra flere udbydere, hvilket gør udvalget enormt stort.

Tilgængelighed og brugervenlighed

Allerede i de tidligere versioner af Edge har de været Microsoft fokus at gøre browseren så tilgængelig for alle deres brugere. Det har givet dem en perfekt score på 100% i HTML5 Accessibility og de har fortsat det gode arbejde videre en den nyeste version.

Brugerens privatliv og blokering af tracking er standard

Microsoft tager stort skridt for at sikre brugerens privatliv på nettet med “Tracking prevention”.

Når du besøger en hjemmeside kan visse services tracke din brugeradfærd og denne data sendes til tredjeparter, som kan målrette annoncering til dig.

Dette vil som standard i Edge blive blokeret for, på samme måde som de velkendte browser extensions, Ad Blocker. Du har dog mulighed for at tilrette denne funktion til at gøre dette i større eller mindre grad.

Det skal man som ejer af en hjemmeside eller webshop være opmærksom på hvis man benytter sig af tredjeparts services, såsom Google Analytics, så vil der som udgangspunkt være lukket for data fra brugere af den nye Edge browser.

Personaliséring af din browser

Du har mulighed for oprette profiler i Edge som i stedet for at have flere bruger til Windows, så hver profil har egne gemte data, favoritter, passwords, mm.

Udviklerværktøj der er til at arbejde med

Developer tool i browseren ligner nu mere det vi kender fra Chrome og virker langt bedre og hurtigere end tidligere. Det indeholder alle features vi kender fra Chrome også Lighthouse Audit.

Har Microsoft gjort det rigtige?

Ja. Ja. Ja, de har gjort det helt rigtige. De har formået at lave en browser som er hurtig, fleksible, tilgængelig, god at arbejde med og hjemmesider ser endelig ud som de bør gøre.

Det bliver spændende at følge med i udviklingen og Microsoft’s fremgang.

Hvis du kunne lide denne artikel
må du endelig gerne dele den

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email

Skal vi gi' et bud på dit næste projekt?

Vi hjælper dig med din online profil i dag!​

Om Combinemedia

Vi er stolte kode- og design nørder, som står klar til at skabe unikke projekter til dig. Alt lige fra hjemmesider og webshops, til film og foto. Professionel webudvikling som følger tidens standard for god praksis både på det tekniske- og design-mæssige er hvad vi står inde for.

Afspil video