Hvorfor du bør bruge push notifikationer

Indholdsfortegnelse

Nogle er de bedste årsager til hvorfor du bør starte med at bruge Push notifikationer på din hjemmeside eller App

Der findes rigtig mange metoder til at fange brugerens opmærksomhed på nettet og forhåbentlig få dem til at besøge din hjemmeside igen eller gennemføre et køb.

En af de mest brugte metoder er email-marketing hvor man fastholder brugeren ved hjælp af nyhedsbreve eller et flow af emails i ledtog med købsfasen, men i det over 50% af internettrafikken kommer fra mobiltelefoner er det da oplagt at bruge en metode som giver brugeren direkte besked på deres enhed uden først at skulle åbne mail-indbakken.

Hvad er PUSH notifikationer

En push notifikation, eller push besked er en besked som popper op på brugerens mobil uden at den behøver at være i brug eller at have nogen bestemt app åben.

Selve beskeden minde om at modtage en SMS og kan informere om din nyeste blogindlæg, en vare som er på udsalg, eller et manglende køb.

web-push-notifikation-eksempel
Web push notifikationer kan bruges til at informere om specielle tilbud fra din webshop

Brugen af push notifikation er ikke kun til mobil-brugere, men også til desktop via browseren (Chrome, Safari, FireFox). Dette kaldes også Web Push Notifikationer eller Browser Push Notifikationer og giver samme effekt da beskeden poppe op direkte i styresystemet.

10 grunde til at bruge PUSH notifikationer

1. Højere konverteringsrate

Det viser sig rent faktisk at push notifikationer har 30 gange så høje konvertering sammenlignet med emails.

2. Bred rækkevidde på tværs af browsers

Chrome, Safari og FireFox har alle mulighed for Web Push Notifikationer og med en kombineret markedsandel på over 80% er det lig med et stort potentiale.

3. Forbindelse uden kontaktoplysninger

Rigtig mange brugere udfylder enten med vilje eller ved en fejl forkerte kontaktoplysninger, hvilket er noget rigtig møg når det gælder email-marketing, men push notifikationer afhænger ikke af kontaktoplysninger og kan derfor blive ved med at sende uden at vide en email-adresse.

4. Højere tilmelding

Tilmeldinger er betydeligt højere end ved nyhedsbreve, da det hverken kræver email eller et telefonnummer. På den måde er det enklere for brugeren.

5. Lavere frameldinger

Web push notifikationer er ikke så udbredt endnu og måden man slår det fra igen ikke så kendt hos ikke-it-kyndige. Derfor er antallet af frameldinger også lavere.

6. Bedre leverance end emails

Mange email risikerer at ende i et spamfilter. For dem som bruger Gmail som deres mailudbyder, kan nyhedsbreve også ende med at blive klassificeret som promotion og lande i en stor rodekasse, hvor det bliver svært at skille sig ud fra mængden.
Push Notifikationer er mere direkte og kræver færre klik for at nå ind til det relevante indhold.

7. Øget engagement

Selvom brugeren ikke er på din hjemmeside, App, eller har sin email-indbakke åben, vil brugeren stadig modtage dine push-beskeder, derved øges engagementet markant.

8. Nemt og hurtigt at sende

En push-besked har et begrænset antal karaktere og er meget korte. Det er derfor nemt og hurtigt at skrive og sende. Nyhedsbreve / emails er ofte længere tekster, som kræver mere eftertanke og gennemgang, hvorimod en push notifikation er kort og konkret.

9. Mindre tech-krævende

Lige såvel som at nyhedsbreve er længere er det oftest også mere krævende at opsætte. Ingen gider at læse en grim email, man bruger derfor oftest mere tid på at designe, så nyhedsbrevet bliver pænt at se på.
Dette er slet ikke nødvendigt med push notifikationer, da det meste af designet afhænge af styresystemet (Android, Windows, Apple, etc.) der leverer dem.

10. Det koster minimalt eller gratis

Det findes en del services allerede på markedet som tilbyder push notifikationer og nogle af dem tilbyder endda en gratis udgave.

Her er nogle af disse services:

Hvis du kunne lide denne artikel
må du endelig gerne dele den

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email

Skal vi gi' et bud på dit næste projekt?

Vi hjælper dig med din online profil i dag!​

Om Combinemedia

Vi er stolte kode- og design nørder, som står klar til at skabe unikke projekter til dig. Alt lige fra hjemmesider og webshops, til film og foto. Professionel webudvikling som følger tidens standard for god praksis både på det tekniske- og design-mæssige er hvad vi står inde for.

Afspil video