5 gode Tips til bedre SEO

5 gode Tips til bedre Søgemaskine-optimering

Google har på mange områder monopol når det gælder søgninger på nettet. Med over 100 milliarder søgninger om måneden på deres søgemaskine, har google ret til at kalde sig giganten.

Trykte medier er i forfald og skal man finde en forretning, fx en blomsterhandler, så griber man ikke længere til De Gule Sider, men søger på nettet for at finde blomsterhandlen i nærområdet.

For at bliver fundet af dine kunder på nettet, blandt alle dine konkurrenter er det vigtig at du fortælle Google hvor relevent netop DIN forretning er for folk. Der kommer SEO, som er forkortelsen af søgemaskineoptimering, ind i billedet.

Her har vi samlet 5 gode tips til bedre SEO

  • Tip 1: Fokus på bedre indhold

Google belønner altid godt skrevet indhold på hjemmesider. Google dømmer indholdet på hvorvidt det er relevant for deres brugere og derfor er det vigtigt af have fokus på kvaliteten af det indhold man ligger på sin hjemmeside.

Dine kunder skal kunne overskue hvad teksten drejer sig om. Man må gerne tænke over de søgetermer/keywords man vil findes på, når man udformer sin tekst, men man skal på ingen måde spamme teksten med dem.

Hold det på maksimalt 5% af tekstens indhold.

  • Tip 2: Optimér til smartphone og tablet

Mere end 50% af søgninger på nettet foregår i dag på en smartphone og det bliver kun endnu større andel med tiden. Det drejer sig om søgning i nærområdet og er din hjemmeside eller webshop ikke optimeret til at passe på en smartphone, vil den klare så dårligere i søgeresultaterne.

Det bedste vil være at have en hjemmeside der er lavet i "Responsive Webdesign" der betyder at den automatisk tilpasser den platform den bliver vist på.

  • Tip 3: Meta tags, title tags og alt tags

 5 gode Tips til bedre Søgemaskine-optimering

Meta-tag/meta-beskrivelse er kort tekst der er med til at fortælle Google og dine kunder hvad din hjemmeside går ud på.

Title-tag er som hjemmesidens overskrift og som overskriften i en avis, må man gerne gøre disse interressante så man giver kunder lyst til at klikke på dem.

Alt-tag er til for at Google ved hvad dine billeder på din hjemmeside eller webshop er. Google forstår ikke billeder og bruger derfor dette TAG.

  • Tip 4: Brug af sociale medier

Har du ikke allerede en Facebook eller Twitter etc. Så opret en NU.

Det er gratis og det er den nemmeste måde er skabe trafik til din hjemmeside eller shop. Google elsker når en side har massere af aktivitet og links der peger tilbage på hjemmesiden eller shoppen.

Læs mere om brug af de sociale medie her

  • Tip 5: Hold øje med din fremgang

Du skal til hver en tid holde øje med om du opnår de resultater du ønsker. Det ikke altid det lykkes at nå det mål man ønsker med sin SEO. Enten er konkurrenterne for stærke, eller også skal man bare omlægge sine stradigier for sin hjemmeside eller shop.

BONUS TIP: Vis hvor du befinder dig

Har du en fysisk adresse er det med stor fordel at få den på Google. Du har højest sansynligt prøvet at bruge Google Maps til at finde frem til en bestemt adresse og her brager Google også fremad. Allerede i dag har flere navigationssystemer implimeteret Google Maps i deres systemer, (fx. TOM TOM). Derfor bør du straks få din forretnings adresse på så dine kunder kan finder dig.

Dette gøre ved at oprette en Google My Business konto (Link nederst i artiklen). Her kan du samtidig liste dine åbenningstider, så dine kunder ikke går forgæves.

 5 gode Tips til bedre Søgemaskine-optimering

  1. Link til Facebook Opret side
  2. Link til Google My Business